به گزارش قدس آنلاین، گوشی های هوشمند در یک دهه اخیر جایگاه مهمی در زندگی ما پیدا کرده اند بطوریکه می توان گفت تقریباً اکثر کارهایمان در طول روز با گوشی هوشمند صورت میگیرد، امروزه از ایجاد کسب و کار مجازی با گوشی های هوشمند تا ارتباط گرفتن با دوستان و آشنایان را شاهدیم.
علت اصلی این محبوبیت همه کاره بودن، حمل آسان و دسترسی سریع می باشد زیرا این گوشی ها به ما اجازه میدهند با اتصال راحت به اینترنت وصل شده و از امکانات سخت افزاری و نرم افزاری بهره مند شویم. این ویژگی برای توسعهدهندگان نرم افزاری فرصتی ایجاد کرده تا مجموعهای از اپلیکیشنها و تجربیاتی را که مردم دوستشان دارند با توسعه بخشیدن به آنها فناوری های جدیدی برای آنان خلق کنند.
اما از نظر مصرف دیتا، برخی از اپلیکیشنها بهقدری پرمصرف هستند که این تجربه کاربری را خراب میکنند. بررسیها نشان میدهد استفاده از برخی اپلیکیشنها میتواند مصرف اینترنت دیتا گوشی شما را تا ۳ برابر افزایش دهد.
در این گزارش به معرفی تعدادی از اپلیکیشن های پرطرفدار اندروید و iOS که تجارب کاربران را شامل میشود و شامل محبوبترین اپلیکیشنهایی (مثل تلگرام، واتساپ، یوتیوب و اینستاگرم و ...) که ممکن است روزانه به بررسی آنان مشغول باشید و ساعت ها زمان خود را در این پلتفرم ها سپری کنید، میپردازیم.
۱. اینستاگرام(Instagram)
اینستاگرام با حدود ۸۰۰ میلیون کاربر فعال در جهان، از آن گروه شبکه هاییست که در این روزها غوغایی به پا کرده و یکی از پر استفاده ترین پلتفرم های دنیاست. از این محیط، بسته به این که به چه چیزهایی علاقه دارید یا حتی اگر قصد کار و فروش دارید میتوانید استفاده نمایید و یا محتوای مورد علاقه تان را مشاهده کنید. اینستاگرم شبکه اجتماعی برای اشتراک عکس و ویدئو است و این امکان را به کاربران میدهد که عکس و ویدیوهای خود را در دیگر شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر، تامبلر و فلیکر به صورت مستقیم به اشتراک بگذارند.گرچه این برنامه هنوز ذات خودش را حفظ کرده و تأکید بیشتری روی محتوای چندرسانهای (کمتر روی متنها)، ویدیوهای باکیفیت و البته فیلترهای دوستداشتنی دارد. با اضافه شدن این قابلیتها، اکنون اینستاگرام از فیسبوک هم پرمصرفتر شده است. در سال های اخیر با ایجاد ویژگی های جدید و برخی تغییرات، بیشک مصرف داده اینستاگرام بیشتر از گذشته هم شده و در حال حاضر اینستا به جز پستها امکان استفاده از استوریها، ریلز، فیلترهای بیشتر و ویرایش تصاویر آپلود شده را ارائه داده است. طبق بررسیها فقط با مصرف روزانه ۱ ساعت در صفحه فید اینستاگرام بهمدت ۱ هفته، ۴.۲ گیگابایت از حجم دیتا موبایل شما مصرف میگردد.
۲. فیسبوک (Facebook)
فیس بوک شبکه اجتماعی که در کوتاه مدت، میلیونها کاربر را به خود جذب کرده و به عنوان نخستین شبکه اجتماعی جهان شهرت دارد، به همین علت همچنان با رقبای خود در راستای پیشرفت در جدل است. جستجوی ۲۰ ساله این پلتفرم باعث اعتماد و حفظ کاربران پر و پا قرص این فضا شده که از آن بهعنوان شبکه اجتماعی اصلی خود برای اشتراکگذاری اطلاعات استفاده میکنند. طبق آخرین جامعه آماری فیسبوک حدوداً ۳ میلیارد کاربر فعال دارد.
فیسبوک طی چندسال اخیر پیشرفتهای چشمگیری داشته که شامل بهبود روان بودن رابط کاربری و قابلیتهایی نظیر استوری و ریلز و یا اتاقهای چت میشود.
طبق بررسیها هر ۵ دقیقهای که صفحه فیسبوک را جستجو کنید، ۵۰ مگابایت اینترنت مصرف میشود و این به ۴۸ مگابایت در ساعت هم میرسد.
۳. توییتر (Twitter)
این پرنده آبی دارای ۱۹۲ میلیون کاربر تبلیغاتگراست که در سال ۲۰۲۰ بیش از ۳.۷ میلیارد دلار درآمد ایجاد کرد و در عین حال یکی از محبوبترین پلتفرمهای شبکه اجتماعی در جهان است که اکنون تحت مالکیت ایلان ماسک درآمده و باعث شده بسیاری از افراد در سراسر جهان برای شرح حال خود چند کلمهای را با دنبالکنندگانشان به اشتراک بگذارند. این پلتفرم حدود ۴۰۰ میلیون کاربر جهانی دارد و روزانه بیش از ۵۰۰ میلیون توییت در آن منتشر میشود.
توییتر بستر مناسبی برای انتشار اخبار، سرگرمی و گفتمان سیاسی است که کاربران با مطالب خود، دیگر کاربران را به چالش می کشند. علاوه بر این پشتیبانی از محتوای چندرسانهای باعث شد،با تقاضای زیاد دیتا همراه باشد که البته کاربران میتوانند مصرف داده را از طریق تنظیمات این اپلیکیشن بهینهتر کنند. با این وجود، استفاده از این پلتفرم مصرف به مراتب کمتری نسبت به اینستاگرام دارد. شما حتی میتوانید گزینه پخش خودکار ویدیوها را نیز غیرفعال کنید.
۴. واتساپ(WhatsApp)
با فیلتر شدن این اپلیکیشن در ایران، اغلب کاربرانش به تلگرام روی آوردند، ولی هنوز هم بسیاری از کاربران برای ارسال و دریافت پیام از واتساپ استفاده می کنند. واتساپ بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال ماهانه در سراسر جهان دارد. این اپلیکیشن امکانات خوبی مانند ارسال پیام متنی، صوتی، ویدیویی یا تصاویر را در اختیار کاربرانش میگذارد و همانند اینستاگرم از قابلیت بارگذاری استوری برخوردار است. در این پلتفرم پیامهای متنی و صوتی هر دقیقه ۱ کیلوبایت حجم مصرف میکنند و تماس صوتی بر بستر آن هم کمتر از ۱ مگابایت در هر دقیقه است. همچنین واتساپ با استفاده از الگوریتم فشردهسازی، کاهش میدهد که مختص ویدیوها، عکس ها و استاتوسها است.
تماسهای ویدیویی در این پلتفرم حجم بیشتر ۵ مگابایت بر ثانیه در هر دقیقه را مصرف میکنند و تماشای محتوای چندرسانهای یا آپلود آنها هم خیلی حجم از کاربر مصرف نمیکند.
۵. تیک تاک(TikTok)
تعداد کاربران فعال ماهانه این اپلیکیشن از یک میلیارد نفر گذشته است که این آمار نشان دهنده رشد ۴۵ درصدی ، اشتراک گذاری ویدئو از جولای ۲۰۲۰ میلادی تاکنون است. بارگزاری ویدیوهای کوتاه، یکی از مطلوبترین ویژگیهای اپلیکیشنهای شبکههای اجتماعی می باشد با توجه به اینکه اینستاگرام استوری و ریلز را ارائه میکند، یوتیوب Shorts و اسنپچت هم ویدیوهای کوتاه خاص خودش را دارد، اما هیچ برنامهای بهاندازه تیک تاک ویدیوهای کوتاه مسلط نبوده است و این ویژگی بهسرعت در بین کاربران مشهور و محبوب شد. تیک تاک هم همانند اینستاگرم امکانات خوبی دارد اما یکی از پرمصرفترین برنامهها برای دادهها هم هست که باعث شده قاتل بسته اینترنت دیتا لقب بگیرد.
یک ساعت جستجو در صفحه فید تیک تاک ۸۴۰ مگابایت از بسته اینترنت شما را مصرف میکند. این در طول یک هفته میتواند خیلی راحت به ۱۰ گیگابایت هم برسد.
۶. یوتیوب (YouTube)
تعداد کاربران در یوتیوب در سال ۲۰۲۱ به ۲ میلیارد و ۲۹۰ میلیون نفر رسیده است و بعد از فیسبوک جایگاه دوم را در بین شبکه های اجتماعی دارد.
در این پلتفرم کاربران میتوانند میلیونها ویدیو را جستجو و تماشا کنند و یا یک کانال شخصی YouTube ایجاد کنند.یوتیوب با بارگذاری ۵۰۰ ساعت ویدیو در هر دقیقه، هر ماه به بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال سرویسدهی میکند. یکی از ویژگیهای یوتیوب، عادت کاربران آن به تماشای چندین ویدیو از یک دستهبندی یا ساخت یک تولیدکننده محتوا برای چندین ساعت متوالی است. اما متأسفانه وقتی با دریافت پیامک حجم کم باقیمانده بسته اینترنت گوشی سوپرایز میشوید و تمام این لحظات خوب از یاد می رود! یکی از کاربران یوتیوب میگوید هر ۶۰ دقیقه تماشای ویدیو با کیفیت HD یا 720p و بیتریت بالا تا ۲.۷ گیگابایت از حجم بسته اینترنت را مصرف میکند. حالا تصور کنید اگر وضوح این ویدیوها 4K یا 2160p باشد، مصرف به ۲۳ گیگ در ساعت میرسد.
۷. گوگل کروم (Google Chrome)
گوگل کروم مرورگری امن، سریع، ساده و باثبات است و تفاوت زیادی با دیگر رقیبانش ندارد. قدرت کروم به عملکرد برنامه و سرعت پردازش آن به جاوا اسکریپت آن بستگی دارد. از ژوئیه ۲۰۲۱، استت کاونتر تخمین میزند که کروم دارای ۶۵٪ سهم بازار مرورگرهای جهان (پس از رسیدن به ۷۲٫۳۸٪ در نوامبر ۲۰۱۸) در رایانههای شخصی ،بیشتر در رایانههای لوحی استفاده میشود و همچنین بر تلفنهای هوشمند غالب است و یک مرورگر وب چند پلتفرمی است که توسط گوگل توسعه یافته است.
مرورگر گوگل کروم یک ابزار همهکاره برای دسترسی به اینترنت روی گوشیهای اندرویدی و آیفونها می باشد. و از آنجا که کروم بهترین مرورگر وب جهان نیز محسوب میشود، از پس هرکاری که شما بخواهید برمیآید و برای دسترسی دادن کاربران به اینترنت دیتای زیادی را مصرف میکند همزمان با پیشرفت در سخت افزار و نرم افزار موبایل، کروم هم راهی برای تکامل خود می باد. کروم با توجه به وبسایتی که از آن بازدید میکنید، مقدار دیتا متفاوتی را مصرف میکند. شما میتوانید با رفتن به صفحه تنظیمات کروم و فعال کردن گزینه«Data Saver» مصرف دادهها توسط این مرورگر را کاهش دهید. البته ممکن است سرعت بالا و روان بودن کروم با فعال کردن این گزینه به خطر بیافتد.
خبرنگار: حدیث محمدگلی
نظر شما